Wat is een gladiolen plant?

Gladiolen planten. Gladiolen planten, of eigenlijk poten, doet u in de lente. Deze zomerbollen met prachtig gevormde bloemen in frisse kleuren, bloeien in de zomer. Het is ook een prachtige snijbloem. Lees hier meer over bijzondere soorten en hoe u ze plant.

Hoe poten gladiolen in een pot?

Ook kunnen de gladiolen in een pot gepoot worden. Kies wel voor een pot met goede drainage. Dit is belangrijk, omdat de gladiool af en toe water nodig heeft, maar het water moet wel goed afgevoerd worden. Ook hiervoor geldt dat je de knollen het beste in mei kan poten en zet de pot vervolgens in de zon.

Wanneer Plant je bollen van gladiolen in pot?

Gladiolen in pot. Wilt u genieten van een vroege bloei plant de bollen van gladiolen dan begin april in een pot en zet ze op een warme plek. De bollen zullen dan al uit gaan lopen. Ze kunnen vanaf half mei met pot en al in de border worden ingegraven (eventueel pas als ze bloeien).

Wat doet een gladiol plant in de lente?

Gladiolen planten, of eigenlijk poten, doet u in de lente. Deze zomerbollen met prachtig gevormde bloemen in frisse kleuren, bloeien in de zomer. Het is ook een prachtige snijbloem. Lees hier meer over bijzondere soorten en hoe u ze plant.